Nytt ? Leopardracet 2018 etc

Ett litetklipp från Marianne johnssons växthus med en kort men tjock leopardpalm

Det finns ingen video

Ingela 2018.?

Här ser ni en bra bild på hur ni mäter Leopardpalmen !

Från jorden upp till där den delar sig, denna 78 cm och det är Ingela som trots detta för "varma"år för coqnacsknölkallan fått en skaplig höjd!

Om ingen överklagar med högre höjd så utser vi INGELA till årets vinnare efter denna helg den 1a oktober 2018 

TACK ALLA TÄVLANDE för årets bidrag.......

Ingela verkar slå till med skapligt bra höjd i år ! Trots palmliknande utseende verkar den inte älska för mycket värme? Blad i för mycket sol blir väl brunbrända även hos er? Är det ingen som överklagar så kommer jag utse Ingela som vinnare efter denna helg? Puss o kram till alla er och era familjer/ ove
Marianne har börjat på en "höst leopardpalm" men det blev en tjock stam men ganska kort variant men dock lättare att placera?

Jag har panik att hinna ifatt er!

NU SAKNAR JAG MÅTTEN FRÅN NÅGRA AV ER SOM BRUKAR LIGGA I TOPP.?

KAN JAG FÅ DET SNARAST PÅ MIN mail adress ove.engstrom@coor.com 

Sååå åhå fort ni bara kan, och i år kan vem som helst vinna ! Det har varit ett varmt år och leopardpalmen har svettats och stånkat.....

 

Skicka det NU .........🙂

 

Var just inne i Växthuset och ser att mina chanser och inte ens med blåslampa lär jag hinna fatta er duktiga odlare. Mina gamla plantor som gavs bort gör att jag behöver fler år att komma ifatt er!

Men då j____r skall ni få se på coqnacsknöl ända upp till taket🤭

Vi mäter med tumstock.....men i centimeter.....och all eventuell tävlings fusk beivras

Varma hälsningar

Tävlingsledningen

------------------------------------------------------------

 

 

 

Äntligen inne i Augusti?

Sommarheta nätter med tropisk värme. slutsålt på fläktar. Gamla, djur och instängda människor, bränder som lyckligtvis ej skadad någon av oss eller egendom ? Nära har lågorna varit i Sala, igen!

Släkten då?

Ja trots värmen så har det visats upp plockade hjortron av Krillan o Jörgen med barn! Redaktören, dvs jag skriver här nedan... (oskriven tjänst som vi får lyfta till någon på näästa kusintyräff till någoon som är mer aktiv.) Jag har jobbat hela semestern med att komma ifatt på Eda. Men man kommer nog aldrig ifatt......

Hursomhelst tillbaka till Hjortronen, min analys?

1. Ej plockat själva, köpt av någon stackars thailändare som dom jagat upp i skogen
2. Stått och pekat åt deras stackars barn som plockat dessa- BARNARBETE.
3. Tagit sig till närmaste torghandel, köpt bären, mutat barnen med glass, kört till vägparkering o fotat

men 4an den mest troliga....
4. Både har ärvt Ingvar genen, ut i skogen och plocka mycket lingon, blåbär hjortron etc. Valmöjlighet att avböja när Ingvar satte ut oss i skogen FANNS inte !
Men gjärna mutad med glass efter- så även han själv fick glass?

Tillbaka till annat
Vi är några som nu fått komma ut till Funbo Prästgårds ägor, det som Farfar/Morfar Martin arrenderade innan Vigelsbo.(precis fått veta att Farmor/Mormor satt i kommunstyrelsen, Husmorsmöten etc aktiv trots alla barn. tydligen fanns det Dräng o Piga hos Westholms, och då var ej lagerbäck inräknad. Hans sidobyggnad står kvar där i Funbo. Martin ville inte att fattigvården skulle få tag i Lagerbäck så han kontaktade läkare o Sociala direkt! Och bestämde att Lagerbäck skulle följa med flyttlasset till Vigelsbo !

Lagerbäck är dock begraven vid Funbo kyrka

Westholmare-Erikssonare flesta begravda Östuna o Husby Ärlinghundra kyrka (Märsta)
Jag kan varm rekomendera min mor som guide, hon har gjort det ett par gånger i år och jag tror att även René nu dessa veckor är på väg ned för en rundtur? Hoppas han hinner med flera på rundturen?
Mamma har plötsligt öppnat sig som en bok om historier helt nya för mig och flera, och börjat berätta saker o miljön och barnen på gården och andra händelser. Kan rekomenderas så länge mamma orkar åka med, kanske Gerd också men hon var väl bara 8 år vid flytten till Vigelsbo ?

Leopard palmen då.

Ove har spruckit för några år framåt. Av misstag gav Ewa bort min äldsta planta samt svårt med vinterplatsförvaring i lilla Eda- kom gärna på besök och se förutsättningen

Jag har på förslag att vi sätter samma datum som förra året 2 OKT som mätardag !

OCH JAG BEHÖVER måtten DÅ, eller någon dag tidigare för det växer inte så fort längre i Oktober

Vi har inte sagt att det bara är släktingar till oss som får tävla, blivit en del andra nya som kommer att börja med nya knep för att slå dom som ofta är i toppstriden om längsta Coqnacsknölkallan-SM i Leopardpalmen ?

Åter igen har jag inte hunnit träffa så många av er alla i denna grupp, saknar er mycket

Ove, den tossigaste av oss alla!

Nu fått mitt DNA test och jag är förvånande 12,4% Finländsk och resten Skandinav än så länge...
Ju fler som DNA testar sig så växer kartan något i detalj etc har jag nu förstått....

Trevlig Höst