Memoryspel

Hitta det par som passar ihop.

HEJ ALLA Goa vänner/släkt
OBS KUSIN träffen 2013 blev en succé tack vare våra tålmodiga värdar Kenneth & Greger, och deras otroligt effektiva stab Barbro o Sara som gjorde ett jätte jobb. Ej att förglömma nattvakten Kenneth !

Ankomsten till Eda lägergårrd
Vi fick komma till vad vi trodde ett ostadigt väder, men som ändrades under lördag fm till ett härligt soligt helgväder med flera som badade både Lörd som Söndag.

Det började med fika och kramar vartefter man ankom till Eda Lägergård

Sedan började sedvanliga tävlingar, där oftast tävlingsinstikten blommar upp med sitt face. Värst är oftast Wessarna själva...och så var det den här gången också. Det är också roligt att se på när Adrenalinet flyter upp över öronen på en del !?

Allt förlöpte utan skador, i alla fall fysiska sådana. Till middagen skulle vi ha med saker att grilla själva och det var en spännande att se så många varianter på kött etc
Här började det bli lite mer ljud o oljud som vi är så duktiga på och man kan lätt komma bort i mängden om man inte själv gör sig hörd!? Det är väl lite av charmen att det är full rulle för det mesta, och det blev det extra av plötsligt mitt i middagen. Det dyker upp en reslig man i dörröppningen, och skriker, jag är här nu !!
Det var förstås kusin Jörgen, gubben ur lådan ? Det här var andra gången då han inte kunde komma på kusinträffen och så glädjande bara poppar upp. Tack Jörgen. Vid denna stund så ställer sig Kenneth upp och berättar lite om kusinträffarna....och chock nr 2 kom ganska snabbt efter då Jörgen hoppar upp och tar ordet ( Okey jag glömde att Annicka hoppat upp många gånger och frågat hela församlingen att vi skulle lösa en gåta vad hela långbordet hade gemensamt ???? ingen kom på det just då) Tillbaka till Jörgen, som berättar att han gör allt för att försöka komma till Kusinträffarna, och det här var ett snabbt inhop och hans chaufför satt i bilen och väntade på Jörgen för han skulle skjutsa Jörgen till Arlanda för ett flyg till hästarna i Paris avgång 05:30 ?( chaufför stackaren hade dock varit med ned till Moster/Faster Maj-Britt med Jörgen då dom inte hittade hela vägen i skogen. Och då förstår ni att där kom dom inte ifrån utan en matbit! Och chauffören var nu riktigt propp mätt och vilade i bilen !)  Tillbaka till Jörgen! Han börjar frenetiskt dra i sin.....Ipad. Få sen nu...... Vi skulle ju korta ned tiden mellan träffarna så att inte gammelkussen Lars-Göran blir för gammal!
Nu ni ! Den 7 Augusti 2015 då är jag ledig , på eftermiddagen (14.00?)Då samlas vi Spjut(s)bo och förbereder oss för kräftfiske, med därefter kommande kokning av dessa som vi skall äta tillsammans. Det blir också båtfärd på grycken, det fixar Micke, Sen kokas kräftorna, det fixar Micke. Sedan skall titta oss omkring i o för dom som inte varit uppe sedan 60-70-80 talet... det fixar Micke. Vi kusiner skall var och en anordna kusin träffar, men det här blir Mickes nr 2 fast han är ingift....nej för tusan det glömde jag, herrskapet lever ju i synd ( va härligt det låter !) SÅ BOKA IN 2015 nu, varav att jag tittar snett till höger om mig där Carina redan fört in både år datum och klockslag i sin telefondator!.
Resten av kvällen får ni prata med dom som var där, men efter en härlig morgon frukost i egen takt dagen efter så var det åter tråkigt att behöva skiljas (några hade tyvärr åkt hem redan på natten) Men hursomhelst hade Greger fått ett besked om att Mamma Maj-Britt minsann hade bakat äppelkaka, så hon skulle nog bli arg om inte alla tittade in till Maj-Britt o Sten-Åke när det ändå är den enda vägen ut från Eda. Sagt och gjort dom flesta hann med och fika men en del hade tider och passa. Totte stod där och säga hej då för L-G och han åkte med Tomas o Marie. När han fick se äppelkakan dukas ut, då såg jag hans stackars min. Så jag "tvingade" på honom en sådan tordbit, tårtbit menar jag och så fick han springa till bilen. Kvar blev ett helt stort gäng, ganska pigga  som fikade, då mamma plötsligt tittade på Krister, javisst ja pappa Ingvar du o Tomas är ju galna i beskvierna. -Gerd kan du hämta ut ur frysen. En någon förlägen Krister, säger ja det är ju bara Tomas som brukar få dina hembakta beskvier... Nu fick han en hel låda framför sig och kunde äta hur många som han ville. Tror ni att vi fotade den bilden och  SMSa  den till Tomas, med texten, skall ni vända tillbaka ?
Hur som helst Jag vill genom denna sida och genom alla som är så nöjda efter träffen verkligen tacka min bror Greger o Sara och kusin Kenneth o Barbro för en jävligt bra Kusinträff 2013 !    Ove slutet av Aug 2013

PS
Annicka fick till slut tala om vad det långa bordet hade gemensamt, detta var också varför man tryckte i Jörgen mellan dom på detta bordet!
Jo alla dom som satt där heter faktiskt Westholm, det gör inte ni.......
JAg undra om det är några fler hos oss än Andreas som vågar myta namn fast vi har blivit äldre.....Jonsonare, Petterssonare, Carlssonare, Lübbare Engströmare etc
Vem vet hur det blir till 2015

 Bilder, ge mig bilder för f-n så fort ni bara kan !!!!
ha de
hälsar Ove

 

·         Möjlighet till utomhusvistelse för tävlingar etc- men vi kanske är för gamla för detta

·         Mingelmöjligheter- ett jätte-måste när det gäller alla oss mer eller mindre bullriga ?

·         Charmig festlokal   - inte nödvändigt vi har egen charm så det räcker

·         Övernattningsmöjligheter- Inga problem-

·         Den äldre skaran av Wesse kusiner har som små säkert varit uppe i Eda hos Greger o Oves farmor o farfar Elvira o Lambert som tidigare ägde Eda gård. Den ligger vid eda sjön innan Eda lägergård (Eda kollo). Dom sålde och flyttade så tidigt som 1962 från Eda gård!

 

Eda förvaltades tidigare av Knivsta kommun men 2007 bildades en förening som tagit över arbetet. Deras mål är att säkerställa miljön kring den gamla lägergården som skapades redan i början av 1900-talet. Det har skett renoveringar varje år och i fjol så ordnades det med vattentoaletter etc.

slut på info från ove, initial första hjälpen för Kenneth & Greger för att komma i kontakt med oss flesta via denna Wesse sida, mer info info kommer senare från Kenneth o Greger

__________________________________________________________________________


NU börjar faktiskt våren tvinga sig fram! Härligt
Jag har inte rört vår westholm sida så mycket ännu men jag behöver material från er alla andra också ! Dock skall jag göra ett nytt memory åt er i väntan på det som skall ske detta nådens år 2013
I HÖST 2013 är det kusin träff😎, jag kan inte gå ut med datum här förrän Kecke o Greger ger mig besked men just nu vet jag något som inte ni vet.........Håll öron o ögon öppna för att boka en helg prel i Augusti🙃

Jag har dessutom öppnat en webb butik här på vår hemsida, en utveckling skulle kunna vara att vi säljer/byter saker till varandra eller ut till andra, utan betalning eller med, fundera på detta och återkoppla till Ove

Leopardpalms tävlan har satt fart, jag kommer att lägga ut en länk till min kamera för detta så an ni närsomhelst gå in och kolla (ibland kanske ewa eller jag dock skymmer plantan men det bjuder vi på !) Tänk vad teknik kan åstadkomma !

mydlink.com
engstrom_ove@bredband.net
zumzum57
logga in
Eventuellt vatten oljud får ni ta det är från min 1000 lit fisktank för mina Koi och shimbunkin fiskar (Som kameran ibland används för status på fiskarna !
Ha de från kusin ove
_______________________________________________________
tidigare text från 2012
Jag har inte varit synlig på sidan på mycket länge, mitt arbetet har ändrats väsentligt så det är bara att skynda sig mellan jobbet och det uppdrag jag fortfarande pysslar med. Dessutom har jag lagt ned en helsickes massa timmar i vinter för att föra över Espesta släktforskningen gjord av Ann Löwefors till My Heritage.se Hoppa gärna in på den sidan så får ni en chock av alla släktingar vi har och det bara på Martins sida. Men även sidospår finns och dessutom finns det fler i släkten som forskar vidare, bla Bengt Ramberg, i Berga ¨gård ( Obs Berga i Uppsala inte Odensala)
OBS om ni tycker att ni vill hjälpa mig så har jag betalt 1 år till för denna sida, ett nytt abonnemangs år med dessa sidor, Gåvor tas emot på personkonto 1815 21 674 28, Vår totala kostnad ca 900 kr per år //+ alla timmar... Vi hörs och syns

OBS, Vid Carinas 50 års öppet hus på Berts landställe i skärgården, så hörde undertecknad Greger o Kenneth prata om Kusinträff 2013, det är ju bara ett år dit !
Andra kändisar på festen var Dan o Pysse ( båda badade.....) samt Andreas o Pia, Anki o Carsten, Barbro, Sara, Ewa o jag själv, Gerd Olivia o Marcus en liten stund, samt baren Håkan m fl
Klicka på korten för att vända på dem och hitta par som passar ihop: